JE KUNT NOG STEEDS KOOLHYDRATEN ETEN EN AFVALLEN

De eerste voedselgroep die normaal gesproken weg gelaten wordt als je een dieet volgt, is koolhydraten. Maar je kunt nog steeds een boterham eten en afvallen. Onze diëtiste kan je hierover meer vertellen en een persoonlijk advies op maat samenstellen.

Hier is een dagmenu met wat volkorenbrood en rijstwafels ter inspiratie.

Ontbijt

  • 150 ml magere/ halfvolle melk/ of plantaardige melk (amandelmelk)

  • 40 gram havermout (4 eetlepels)

  • 1 eetlepel cia zaad of lijnzaad

  • ½ banaan

  • Naar smaak: Een beetje stevia (zoetstof) en kaneel.

Je kunt de havermout ook klaarmaken met halfvolle melk of soja melk. Halfvol bevat iets meer vet dan magere melk. Echter vult het wel meer dan magere melk. Kies de melksoort die je lekker vindt.

Indien je lactose (melksuiker) niet goed kan verteren kan je ook gebruik maken van lactose vrije melk (bv. Van Campina).

In de loop van de ochtend 

  • 2 rijstwafels besmeerd met halvarine

  • Beleg: Dun besmeerd met pindakaas en 1 rijstwafel met 2 plakjes kipfilet

Lunch

  • 2-3 sneetjes speltbrood of volkorenbrood

  • Besmeerd met: Halvarine

  • Beleg: 1 gekookt ei, en avocado (een kwart) met cherry tomaatje, handvol spinazie en hüttenkäse (maak een prutje van de tomaatjes, avocado en hüttenkäse, doe er naar wens wat peper en zout op)

  • Drinken: 1 beker halfvolle melk/ amandelmelk of ander plantaardige melk

In de loop van de middag 

  • 1 appel

  • 1 handje gemengde noten (denk aan walnoten/ paranoten/ hazelnoten of pecannoten)

Diner (voor 2 pers)

  • 100 gram broccoli roosjes

  • 100 gram peultjes

  • 1 aubergine

  • 4 kolven baby mais

  • 300 gram kipfilet

  • Kruiden en specerijen: Peper en zout, een beetje knoflook

  • Gebakken in 1 eetlepel olijfolie per persoon

Zorg dat alle groenten schoon en in stukken gesneden klaarstaan.

Bestrooi de aubergine (in stukken) met zout en laat in een vergiet staan; vlak voor het bakken afspoelen. Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Hak de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olie en bak de filet met de knoflook hierin in een grote pan (liefst een wok of hapjes- pan met deksel) gaar. Met het deksel op de pan even laten sudderen. Haal de kip uit de olie en snijd in dikke plakken.

Doe de rest van de olie bij de olie waarin de kip is gebakken en verhit dit. Voeg in volgorde toe als de olie heet is: broccoli (2 min), mais (2 min), peultjes (1 min) en aubergine (1 min). Schep alle groenten goed om en doe het water erbij. Laat dit op hoog vuur 2 minuten koken. Doe dan de kipfilet in plakken erbij en maak het geheel op smaak met peper en zout. Bestrooi naar wens met bieslook.

In de loop van de avond

  • 150 ml magere kwark of vruchtenkwark van Optimel

  • 100 gram rood fruit (bosbessen, aardbeien of frambozen)

  • Drinken: (Kruiden of groene thee), water, maximaal 2 glazen light frisdrank.

WAT IS DE VOEDINGSWAARDE?

  • 1,484 calorieën

     

  • 111 gram eiwitten (35 en%)

     

  • 1,215 gram koolhydraten (32 en%)

     

  • 56 gram vet (33 en%)

     

  • 20 gram vezels

     

MEER BLOG POSTS